Yetiştiricilik Bölümü

Bölüm Başkanı: Prof.Dr. Osman ÖZDEN
Bölüm Başkan Yardımcısı: Prof.Dr. Cüneyt SUZER
Bölüm Başkan Yardımcısı: Prof.Dr. Ali Yıldırım KORKUT

Yetiştiricilik Bölümü, Ege üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinin 3 bölümünden biri olup Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Balık Hastalıkları olmak üzere iki anabilim dalından oluşmaktadır. Yetiştiricilik bölümünde toplam 11 profesör, 9 doçent, 2 Dr. Öğr. Üyesi, 1 Öğr. Gör. ve 18 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır. Bölümde, deniz ve iç su balıkları yetiştiriciliği, larva yetiştiriciliği, kabuklu ve eklembacaklı yetiştiriciliği, yumuşakça ve kafadanbacaklı yetiştiriciliği, plankton kültürü, makroalg yetiştiriciliği, balık besleme ve yem teknolojileri, su ürünleri ekonomisi, akvaryum balıkları yetiştiriciliği, balık hastalıkları teşhis ve tedavisi konularında araştırma, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yürütülmektedir.