ogrencietkinlikler-header

Su Ürünleri Mühendisliği, uygulamalı bir bilim dalı olduğu için, öğrencilerimizin eğitiminde laboratuvar ve deniz çalışmaları önemli yere sahiptir. Bu amaçla, 27 – 30 Kasım 2017 tarihleri arasında, Fakültemizin 2. ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik olarak R/V EGESÜF araştırma gemimiz ile deniz uygulama seferleri düzenlenmiştir. Bu seferlere 42 öğrencimiz katılmış, avlama, işleme, deniz biyolojisi, oşinografi ve yetiştiricilik konularında uygulama yapma imkânı bulmuşlardır. Bazı günlerde lodos fırtınası ve yağmur altında gerçekleşen seferlerde öğrencilerimiz, balıkçıların ve denizcilerin ne kadar zor şartlar altında çalıştıklarını bire bir deneyimlemişlerdir.
Deniz uygulama seferlerine fakültemizin üç bölümünden öğretim üye ve yardımcıları ve Urla İlçe Tarım Müdürlüğünden Su Ürünleri Mühendisi meslektaşlarımız katılmıştır. Dip trol operasyonları R/V EGESÜF araştırma gemisi personeli tarafından gerçekleştirilmiştir.
Uygulama seferlerinde emeği geçen tüm öğretim üye ve yardımcılarımıza ve gemi personelimize teşekkür ederiz.

Sefere katılan akademisyenlerimiz:

Prof. Dr. Altan LÖK (Sefer Koordinatörü)
Doç. Dr. Tolga DİNÇER
Prof. Dr. Okan AKYOL