yonetim-header

Urla Balıkçılığı ve Sorunları Toplantısı20 Mart 2018 tarihinde Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Urla Yerleşkesi’nde gerçekleşen “Urla Balıkçılığı Sorunları” nın tartışıldığı toplantıya, Urla Kaymakamı Önder CAN, Urla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim YILMAZ, S.S. Urla Merkez Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İbrahim TEMİZTEPE, kooperatif müdürü Murat ERGÜNER, yönetim kurulu ve ortakları, S.S. Kalabak Su Ürünleri Kooperatifi yönetim kurulu ve ortakları, Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü başkanı Gürbüz ARIKAN, Ankara Üniversitesi Mustafa V. Koç Deniz Arkeolojisi Araştırma Merkezi’nden Prof. Dr. Hayat ERKANAL, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Uğur SUNLU ve öğretim üyeleri ile katılım sağlanmıştır.

Dekan V. Prof.Dr. Uğur SunluYaklaşık 60 kişi ve 8 paydaşın katıldığı toplantıda, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dekan Vekili Prof. Dr. Uğur SUNLU’nun açılış konuşmalarını takiben yapılan iki sunum sonrasında, Prof. Dr. Vahdet ÜNAL’ın moderatörlüğünde bir panel gerçekleştirilmiştir. Panelde Urla kıyı balıkçılığında önemli bir yer tutan ve geleneksel bir av yöntemi olan dönek avcılığı ve bu avcılık için kullanılmakta olan av sahasının arkeolojik sit alanı ilan edilmesi halinde karşılaşılabilecek sorunlar tartışılmıştır. Sonuç olarak, tüm paydaşlar, Urla’daki geleneksel dönek balıkçılığının korunması ve sürdürülebilirliği üzerinde fikir birliğine varmıştır. Urla Kaymakamı Sayın Önder CAN’ın Urla özelinde küçük ölçekli balıkçılığın yöre ve ülke ekonomisi bakımından konunun önemine dikkat çektiği kapanış konuşmasında Urla balıkçılarını desteklediğini ve konunun takipçisi olacağını dile getirmiştir.