Çerez Örnek
canlı destek
Balıkçılık ve Su Ürünleri Çalıştayı 9 Ağustos 2018

İzmir Ticaret Odası (İTO) tarafından 9 Ağustos 2018 tarihinde,  İTO toplantı salonunda düzenlenen Balıkçılık ve Su Ürünleri Çalıştayı, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga DİNÇER, Yetiştiricilik Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Cüneyt SÜZER, Avlama Teknolojisi ABD Başkanı Prof. Dr. Zafer TOSUNOĞLU ve Avlama Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Vahdet ÜNAL'ın katılımı ile  başarı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mahmut Özgener’in açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayın ikinci oturumunda balıkçılık ve akuakültür sektörünün sorunlarının, çözüm önerilerinin ve daha etkili yönetiminin tartışıldığı bir panel düzenlenmiştir.

 

Panele Prof. Dr. Zafer Tosunoğlu başkanlık yapmıştır. Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Vahdet Ünal, Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünden Genel Müdür Yardımcısı Sn. Turgay Türkyılmaz, Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ramazan Özkaya, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Mehmet Şahin Çakan, Deniz Ürünleri Avcıları, Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ali Güney’in görev aldığı panel balıkçıların katkılarıyla önemli sonuçların çıkmasını sağladı.

 

Panel sonunda, sektörün sorunlarının, balıkçılıkta yetki ve sorumluluğun bakanlık ve kaynağı kullananlar arasında paylaşılmasına dayalı yeni bir yönetim yaklaşımının yani ortak yönetim anlayışının benimsenmesiyle aşılacağı konusunda mutabakat sağlandı.  

 

 

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ