Fakültemizden Üniversitemizin Uluslararasılaşma Stratejisine önemli bir katkı daha

YÖK himayesinde gerçekleştirilen Filipinler ve Türkiye Arasındaki Akademik ve Değişim Programlarını Geliştirme Projesi kapsamında Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Necdet Budak tarafından YÖK’te imzalanmış olan ikili anlaşma doğrultusunda  Filipinlerden 7 Yüksek eğitim kurumunun Rektörlerini ve  temsilcilerini ağırlamaktan mutluluk duyduk.
İlk olarak Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde gerçekleşen Ege Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katılan Filipinler heyeti, daha sonra Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Necdet Budak’ın Başkanlığında Ege Üniversitesi Yeni Senato Salonunda Üniversitemiz Yönetim Kurulu  ile gerçekleştirilen toplantıda;  ortak proje konuları, öğrenci değişimi, fakülte bazlı değişim hareketliliği, protokoller, ortak-çift diploma programları, kısa dönemli stajlar, yaz kursları, uluslararası konferanslar ve laboratuvar etkinlikleri konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantının ikinci bölümü Su Ürünleri Fakültesi özelinde yapılacak işbirliği konuları üzerinde detaylı planlamalar üzerine gerçekleştirildi. Üniversitemizin Uluslararasılaşma sürecine önemli katkılar sağlayacak olan bu ziyaretin iki ülke arasındaki Su Ürünleri konusundaki bilimsel işbirliği olanaklarını yakın gelecekte büyük bir ivme kazandıracağı kanısındayız. Bu süreçte emeği geçen Sayın YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Necdet Budak ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğümüze şükranlarımızı arz ederiz.