Alabalık Yetiştiriciliği Ders Teknik Gezisi

28.12.2022 tarihinde 4. sınıf "Alabalık Yetiştiriciliği" dersi kapsamında Aydın-ASTİM'de kurulu bulunan Halil Gençsoy Balık Üretim Tesisi ve Çine ilçesi Topçam Baraj Gölünde kurulu bulunan Kayra Su Ürünleri Alabalık Üretim tesislerine teknik gezi gerçekleştirilmiştir. Teknik Gezi kapsamında işletmenin bünyesinde bulunan yem yapım entegresinin işleyiş biçimi hakkında kapsamlı bilgi alınmış, ön besi aşamasından anaç beslemeye kadar ki yem tipleri üretim aşamaları incelenmiştir. İşletme bünyesinde üretilen balık pompası hakkında bilgi alınmış ve üretim tesisine gidilerek burada döküm ve montaj hakkında bilgi alınmıştır.
Sn Halil Gençsoy’a, Tesis müdürü Şafak Burgucu’ya  ve Kayra Su Ürünleri Alabalık Üretim Tesis sahibi Serkan  Demiroğlu’na aktarmış oldukları bilgiler ve öğrencilerimizle paylaştıkları deneyim  için, geziyi organize eden akademik personelimize de bu imkanı öğrencilerimize  sundukları için   teşekkürlerimizi sunarız.