İtalyada Gerçekleşen Küçük Ölçekli Balıkçılık Formuna Katıldık

Fakültemiz, Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zafer TOSUNOĞLU, Merkezi Italya’da olan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Akdeniz genel Balıkçılık Konseyi (GFCM) tarafından 9-10 Mart 2023 tarihinde düzenlenen Küçük Ölçekli Balıkçılık Forumu: 2023-2024 Programını Tanımlama toplantısına katılmıştır. Toplantının amacı bölgedeki küçük ölçekli balıkçıların sesini daha güçlü duyurmak ve Akdeniz ve Karadeniz'de Küçük Ölçekli Balıkçılığa Yönelik Bölgesel Eylem Planı'nın (RPOA-SSF) tam olarak uygulanmasına katkıda bulunmak amacıyla, 2023-2024 SSF Forum programının geliştirilmesine doğrudan katkı sağlamaktır. Bölgenin dört bir yanından küçük ölçekli balıkçılık aktörleri, önceki toplantılardan ortaya çıkan öncelikler ve RPOA-SSF'nin tavsiyeleri doğrultusunda, en çok ilgilenilen kapasite geliştirme konularını tartışmak üzere bir araya gelmiştir. Bölgesel Eylem Planı kapsamında belirlenen 10 başlıktan, ülkeler için en önemli olan ilk 4 başlık tespit edilmiş, bu başlıklarda kapasite artırma çabaları, ilgili gruplar, fayda ve çıktılar ile ilgili olarak Prof. Dr. Zafer TOSUNOĞLU grup çalışması sonuçları kapsamında  forumda sunum gerçekleştirmiş ve FAO program yöneticileri ile birlikte görüşmeler yapmıştır.