Yetiştiricilik Anabilim Dalı
Anabilim Dalı Başkanı: Prof.Dr. Cüneyt SUZER
Deniz Balıkları Yetiştiriciliği: Çipura ve levrek balıklarının kuluçkahanede larval üretimi, ağ kafes ve doğal kaynaklarda pazar boyuna dek yetiştiriciliği Urla'da bulunan Dr. H. Okan KAMACI Yetiştiricilik Araştırma ve Uygulama Ünitesinde gerçekleştirilmektedir. Bu konuda geliştirmeye yönelik Ar&Ge çalışmaları ve eğitim uygulamaları gerçekleşmektedir. Karides türleri için larval dönemden itibaren üretim ve yetiştiricilik uygulamaları konularında çalışılmaktadır. İç Su Balıkları Yetiştiriciliği: Alabalık, sazan, tilapia gibi içsu balıklarının üretimi ve yetiştiriciliği konularında araştırma, uygulama ve eğitim çalışmaları yapılmaktadır.. Balık Besleme ve Yem Teknolojisi: Balık yemlerinin yapısı, analiz yöntemleri, besleme ve rasyon hazırlama ve yem üretim teknolojisi konularında araştırma ve eğitim yapılmaktadır. Plankton Kültürü: Su ürünleri yetiştiriciliğinde kullanılan fitoplankton, zooplankton (Brachionus plicatilis, Artemia sp., Daphnia sp.) türlerinin yaşam dönemleri, optimal kültür koşulları ile ilgili çalışmaların yanında algal biyoteknoloji konusunda araştırmalar yapılmaktadır. Su Ürünleri Ekonomisi: Su ürünlerinde sanayi, avcılık ve yetiştiricilik ekonomisi, makro ve mikro bazda ele alınmaktadır. İşletme yönetimi, planlama ve pazarlama konularında dersler verilmekte ve araştırmalar gerçekleştirilmektedir.
*Akademik bilgiler için kişilerin isimlerine tıklayınız.