Yetiştiricilik Bölümü

Bölüm Başkanı: Prof.Dr. Ali Yıldırım KORKUT

Bölüm Başkan Yardımcısı : Doç.Dr. M.Tolga TOLON

Bölüm Başkan Yardımcısı : Doç.Dr. Bilge KARAHAN

Yetiştiricilik Bölümü, Ege üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinin 3 bölümünden biri olup Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Balık Hastalıkları olmak üzere iki anabilim dalından oluşmaktadır. Yetiştiricilik bölümünde 13 Profesör, 9 Doçent, 2 Dr. Öğretim Üyesi, 2 Dr. Öğretim Görevlisi, 8 Araştırma Görevlisi, 1 Mühendis ve 2 Teknisyen bulunmaktadır. Bölümümüzün çalışma konuları deniz ve iç su balıkları yetiştiriciliği, larva yetiştiriciliği, kabuklu ve eklembacaklı yetiştiriciliği, yumuşakça ve kafadanbacaklı yetiştiriciliği, plankton kültürü, makroalg yetiştiriciliği, balık besleme ve yem teknolojileri, su ürünleri ekonomisi, akvaryum balıkları yetiştiriciliği, balık hastalıkları teşhis ve tedavisi konularında araştırma, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yürütülmektedir. Eğitim/öğretim ve araştırmaya yönelik, gerekli ekipman ve teçhizata sahip Bornova yerleşkesinde 9 adet (Balık Yetiştiriciliği Biyoanaliz Laboratuvarı, Plankton Kültürü Laboratuvarı, Endüstriye Aday Tür Yetiştiricilik Laboratuvarı, Yumuşakçalar ve Eklembacaklılar Yetiştiricilik Laboratuvarı, Algal Biyoteknoloji Laboratuvarı, Egemar Akvaryum ve Biyoteknoloji Laboratuvarı, Balık Hastalıkları Laboratuvarı, Balık Besleme ve Yem Teknolojisi Laboratuvarı, Islah ve Genetik Laboratuvarı), Urla yerleşkesinde 7 adet (Yetiştiricilik ve Balık Besleme Laboratuvarı, Balık Hastalıkları Laboratuvarı, Viroloji ve Doku Kültürü Laboratuvarı, Omurgasızlar Yetiştiricilik Laboratuvarı, Algal Biyoteknoloji Laboratuvarı, Plankton Kültürü Laboratuvarı, Su Bitkileri Laboratuvarı) olmak üzere toplam 16 adet laboratuvar mevcuttur. Ayrıca Urla yerleşkesinde deniz ve iç su sucul organizmalarının üretim çalışmalarının yürütüldüğü Dr. H. Okan KAMACI Yetiştiricilik Araştırma ve Uygulama Ünitesi bulunmaktadır.

Laboratuvar Olanakları

Yetiştiricilik Bölümü'ne ait laboratuvarlarda bulunan makine ve teçhizat listeleri için tıklayınız.