Su Ürünleri Dekanlar Konseyi toplantısı Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi...

02 Mayıs 2019 tarihinde Ege Üniversitesi  Su Ürünleri Fakültesi olarak  'Su Ürünleri Dekanlar Konseyi’ toplantısına ev sahipliği yaptık.  Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi,  Rektörü Sayın Prof. Dr. İbrahim DİLER, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay TÜRKYILMAZ ve farklı üniversitelerden 15 su ürünleri fakültesi dekanlarının  katıldığı toplantı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Necdet BUDAK'ın katılımları ve açılış konuşması ile başladı. Sayın Rektörümüzün açılış konuşmasında; “Su Ürünleri Fakültemiz güçlü bir akademik kadroya sahip olup, ulusal ve uluslararası ölçekte önemli bilimsel çalışmalar yürütüyor. Elbette bilgi paylaşarak çoğalır, ayrıca konseye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Toplantıda, yaklaşık 35 yıldır üzerinde çalışılan ancak karara bağlanamayan ‘Su Ürünleri Mühendisliği Yetki Yasası Taslağı’ ile ilgili önemli gelişme kaydedildi, taslak dekanlar tarafından görüşülüp kabul edildi. Ayrıca, su ürünleri fakülteleri bünyesinde yürütülen akreditasyon ve eğitim- öğretim müfredatının iyileştirilmesiyle ilgili çalışmaların sürdürülmesi yönünde oy birliğiyle karar alındı. Akademik işbirlikleri ve yeni projelerle ilgili görüşmelerin de yapıldığı toplantıda, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ'ye de su ürünleri alanına verdiği desteklerden ötürü teşekkür mektubu hazırlanıp gönderildi.

Bir sonraki  yapılacak olan konsey toplantısının 17-18 Haziran 2019 tarihlerinde Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi. Katılımlarından dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet BUDAK olmak üzere tüm katılımcılarımıza teşekkürlerimizi sunarız.