Lisansüstü Öğrencilerimiz Sertifikalarını Teslim Aldı

Uluslararası Balıkçılık ve Su Bilimleri Sempozyumu (SOFAS 2022) 25-27 Ekim 2022 tarihlerinde Trabzon’daki Ulusal Balıkçılık Gen Bankası’nda yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı (TOB)-Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü (SUMAE) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)-Akdeniz Genel Balıkçılık Komisyonu (GFCM) iş birliğiyle düzenlenen SOFAS-2022 sempozyumuna 22 ülkeden 200’ün üzerinde bilim insanı katılım sağlamıştır.

FAO-GFCM tarafından Akuakültür Eğitim Merkezi olarak yetkilendirilen SUMAE’de sempozyum süresince eş zamanlı olarak 4 tematik çalıştay (Yetiştiricilikte Potansiyel Alanların Belirlenmesi (AZA), Alg Yetiştiriciliği, Üretimden Balıklandırmaya: Kalkan, Yetiştiricilikte Hastalıklar ve Genetik) gerçekleştirilmiştir. Çalıştaylara Türkiye’den katılmaya hak kazanan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde farklı branşlarda uzmanlıklarını yapan doktora öğrencilerimiz Onurkan ANTEPLİ, F. Nihan BULAT, İbrahim KÖSE ve Mesude İSAR sertifikalarını almaya hak kazanmıştır.

Gençlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.